ZANGERS  
 
 
  over Arie Ribbens
ARIE RIBBENS.   Arie Ribbens is een ware professional. Hij weet als geen ander dat keihard werken en 100 % correctheid in zijn vak een absolute noodzaak is.
  biografie:   Arie Ribbens
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
... Geboren en getogen in het prachtige Brabantse land, woont Arie Ribbens inmiddels al jarenlang met veel genoegen in het schilderachtige Friese plaatsje Beetsterzwaag. Arie startte in zijn geboorteplaats Eindhoven zijn muzikale loopbaan. Aanvankelijk als slagwerker in diverse regionale stemmingsorkesten en daarna als leider van "Het Kwartet Arie Ribbens", waarmee internationale successen werden geboekt in ScandinaviŽ, Zuid Europa en ArabiŽ.
 
In 1980 volgde de bliksemstart van een imposante solocarriŤre met de single "Brabantse nachten". De jarenlange routine in combinatie met talent, enthousiasme en vakmanschap vormden de garantie voor succesvolle optredens.
 
Met singles als "Polonaise Hollandaise" en "Polonaise Achteruit" sloeg hij opnieuw toe en bewees hij dat de combinatie van gezellige, goede muziek en eenvoudige begrijpelijke teksten absoluut scoort. Door al deze successen kreeg Arie als geen ander grip op de carnavalsmarkt, zowel met singles als met optredens.
 
In 1987 startte een perfecte samenwerking met Pierre Kartner als producer. Het eerste produkt "Maar vanavond gaan we stappen" werd de eerste klapper. Er volgden nog meer hits o.a. "Liefde is leven" en "Bij Rio linksaf". Met opvolgers als "Reggae te gek he", "Akkedoe" en "Cerveza Hollanda" scoorde Arie in de zomermaanden. Hiermee bracht hij continuÔteit aan in zijn agenda. ARIE had zijn plaats in de Nederlandse top voorgoed veroverd.
 
Maart 1991: Arie Ribbens "getulpt". Uit handen van de voorzitter van de Winterflora Midden West-Friesland ontving Arie te Spanbroek de "Arie Ribbens Sensation". Deze sublieme donkerpaars getinte tulp werd geteeld door de gebroeders Lighthart uit 't Veld en bekroond tijdens de Winterflora.
 
December 1993 was de release van de feestelijke single "Pies Hein".In 1995 de carnavalskraker van dat jaar "Drie dolle dagen". In 1996 verscheen de CD-single "Oh Antoinette", gevolgd door de voetbalsingle "Vakmanschap is meesterschap". Carnaval 1997 was Arie er weer met een kanjer "Laat je ketjien, ketjien". In mei 1997 bracht hij de single "Maria van de Pizzeria" uit, een lekker salsa-nummer. In februari 1998 was Arie driemaal te gast bij Paul de Leeuw in "Laat de Leeuw" met het Engelstalige nummer "New York, New York" en "What a wonderful world".
 
Arie Ribbens is een ware professional. Hij weet als geen ander dat keihard werken en 100 % correctheid in zijn vak een absolute noodzaak is.