ZANGERS  
 
 
  over Dries Roelvink
DRIES ROELVINK.    Afgelopen woensdag heeft Dries de publiciteitsprijs 2004 ontvangen tijdens de nieuwjaars party van Geels-Evenementen in Bob's Party house te Uitgeest.
  biografie:    Dries Roelvink 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...Op nieuwjaarsdag 1959 werd in 't hartje van de jordaan Dries  Roelvink geboren,  als zoon van een voetbaltrainer en een zangeres.
 
Moeder, Alie Roelvink maakte in die tijd veel platen met oa. Willy Alberti en Johnny Jordaan.
 
Dries sr. was in die tijd voetbaltrainer van de amsterdamse club Herenmarkt.
Dries jr. volgde zijn vader in zijn voetsporen, en voetbalde 10 jaar in de jeugdelftallen van DWS.Op zijn achttiende jaar tekende Dries bij FC Amsterdam een drie jarig  profcontract.
Tijdens zijn voetbal carriere zong Dries al graag na de wedstrijden, in het spelershome, en op feesten en partijen.
Hij besloot toen mee te doen aan een talentenjacht op het Rembrandtplein, in de bekende 'Shorts  of Londen' en kwam als winnaaar uit de bus.
 
Vanaf die dag ruilde hij zijn voetbalschoenen in voor een microfoon.
Kort daarna tekende hij zijn eerste platencontract bij Phonogram, zijn eerste hit  'Maria Magdalena' stond weken lang hoog in de hitparade.
Bij insiders maakte  Dries veel indruk met zijn 'Oneman shows', in respectievelijk  de Kleine Komedie ,  het Amsterdamse Concertgebouw, en het Koninklijk Theater Carre .
 
Acht CD albums en dertig single's heeft hij tot nu toe op zijn naam staan.
Mede door zijn ruime stembereik, {ruim 2 octaaf}  en zijn brede reportoire, is een optreden van   Dries Roelvink   een overweldigende gebeurtenis.
Dries is een graag geziene gast op feestjes, partijen en evenementen in het gehele land. Zijn optredens staan garant voor kwaliteit, gezelligheid en een optimale sfeer,of het nu gaat om de Amsterdamse inhakers of Engelse love songs, Dries zorgt voor de juiste sfeer op het juiste moment, maar ook bij een gezellige bruiloft,  bedrijfsfeest of in een bruin café, gaat hij  voor een geslaagde avond!
 
Wat kan een mens veranderen...!