ZANGERS  
 
 
  over Jody Bernal
JODY BERNAL.   De nummers die Jody Bernal zingt zijn swingend. Hoewel Jody veel Spaanse nummers zingt (bijvoorbeeld 'Que si, que no'), kunnen zijn fans het toch meezingen. De teksten van Jody's nummers blijven eigenlijk in je hoofd hangen.
  biografie:    Jody Bernal 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...Jody Bernal werd geboren op 12 November 1981, in Colombia. Toen hij 6 maanden oud was werd hij geadopteerd door Nederlandse ouders en hij is opgegroeid in Delft. Vanaf zijn achtste zong hij in de jongensgroep de Buddy's uit Delft. Met die groep trad hij o.a. op in de soundmixshow van Henny Huisman.
Hij heeft daarnaast altijd veel aan sport gedaan.
 
Met hulp en steun van zijn adoptie ouders, vond hij zijn moeder in Colombia. Na een intensief telefonisch contact ging zijn grootste levenswens in vervulling, en vloog hij op 1e kerstdag 1999 naar zijn geboortestad Bogota. Daar ontmoette hij zijn nieuwe familie: moeder, broertje, en zusje. Samen met hen vierde hij het nieuwe Millennium. Toen hij terug kwam, bracht hij het nummer ‘Que si Que no' mee. Hij wilde hier een opname van maken om zijn moeder in Colombia te verrassen. Na deze opname viel zijn uitvoering echter zo in de smaak dat hij werd uitgenodigd om mee te doen aan het programma ‘Your Big Break'. De reacties op zijn televisieoptreden waren overweldigend. Vele platenmaatschappijen toonden hun belangstelling en bijna dagelijks werd hij gevraagd om ergens op te komen treden. Dit onverwachte succes was voor hem de reden om te proberen een carrière in muziek te beginnen.
 
Met ‘Que Si Que No' stond hij maar liefst 15 weken op nummer 1 in de mega top 100. Hiermee brak hij het record van Marco Borsato, die met het nummer ‘Dromen zijn bedrog' 13 weken op nummer 1 stond. Zijn tweede single ‘Un Beso Mas' verscheen in 2000.