ZANGERESSEN  
 
 
  over Laura Fygi
LAURA FYGI.    Laura Fygi behoort tot een nieuwe generatie zangeressen die in de voetsporen treedt van legendarische grootheden als Ella Fitzgerald, Peggy Lee en Julie London.
  biografie:    Laura Fygi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
... Als jong meisje neemt Laura pianolessen, speelt in schoolmusicals en toneelstukken en zingt in achtergrondkoortjes. In Uruguay, waar zij een aantal jaren woont, wordt ze verliefd op Zuid-Amerikaanse muziek en jazz. Eenmaal terug in Nederland komt haar professionele zangcarrière langzaam maar zeker van de grond. Laura maakt deel uit van een aantal bekende en minder bekende acts, maar kiest uiteindelijk toch voor een solocarrière. 
 
Dat Laura Fygi iets heeft met Braziliaanse muziek liet ze al horen op haar derde album The Lady Wants To Know, een verzameling zomerse bossa nova-tracks en zwoele ballads. Maar dat ze ook dol is op de feestelijke wintermaanden wisten we nog niet. Nu heeft ze haar voorliefde voor beiden verenigd in The Very Best Time Of Year, een kerstalbum met een Braziliaans tintje. Laura zou immers Laura niet zijn als ze zomaar een verzameling kerstsongs uit zou brengen. “Er zijn natuurlijk enorm veel kerstcd's, dus ik wilde iets anders doen. De keuze van de songs en de typische Braziliaanse sfeer geeft een heel bijzonder cachet aan het geheel,” aldus Laura.
 
 
Vorig jaar schitterde Laura Fygi op het North Sea Jazz Festival. De registratie van dit intieme concert is onlangs op dvd uitgekomen. Naast vele jazzstandards zingt Fygi onder andere Braziliaanse nummers en Franse chansons. Enkele nummers zijn nog nooit eerder uitgebracht. Als bonus zijn een interview en een kijkje achter de schermen van North Sea Jazz Festival toegevoegd.