ZANGERESSEN  
 
 
  over Marianne Weber
MARIANNE WEBER.    Gouden en platina platen en een Edison zijnhet bewijs van haar populariteit, en niet te vergeten de succesvolle duetten met Frans Bauer hebben haar nog meer in de schijnwerpers gezet dan ze al stond.
  biografie:    Marianne Weber 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
... De nuchtere Marianne verwerft in 1992 landelijke bekendheid met haar single ‘Ik Weet Dat Er Een Ander Is'. De hit krijgt een nummer 1 notering in de Nederlandstalige top 20. De prinses van de smartlappen staat aan het begin van een glansrijke carrière. Niemand kan om het succes van de rasechte Utrechtse heen. Binnen no time wordt ze een echte zangeres van en voor het volk. Haar singles ‘Huil Maar Niet Om Mij' en ‘Schrijf me nooit geen mooie brieven mee' worden hits, ze krijgt gouden cd's uitgereikt en met de verkoop van de daaropvolgende singles en cd's loopt het subliem. Ze verkoopt meer dan 800.000 exemplaren van haar cd's. Alles wat Marianne Weber aanpakt lijkt dus in goud en platina te veranderen.
 
In 1996 neemt ze een duo-cd op met, de toen nog opkomende ster, Frans Bauer. Het album wordt, op z'n zachtst gezegd, een groot succes. Drie jaar na de doorbraak van het fantastische duo, besluiten Weber en Bauer na de vuurwerkramp in Enschede weer een single moeten opnemen. De opbrengst gaat naar het nationaal rampenfonds. De hitsingle ‘Wat zou ik willen' wordt gevolgd door een gloednieuw album van het gouden duo. In 10 jaar tijd is het de sympathieke zangeres gelukt om met haar repertoire de harten te veroveren van het Nederlandse publiek.
 
Marianne is vanaf januari 2002 begonnen aan een landelijk tournee. Bovendien is ze ook de studio in gedoken om "countrymelodieën in te zingen voor het zoveelste album. Je kunt het vergelijken met levensliederen uit de Verenigde Staten, maar natuurlijk ingezongen met Nederlandse tekst", aldus de ‘Nieuwe Koningin van het levenslied'.