ZANGERESSEN  
 
 
  over Maud
MAUD.   De debuutsingle 'Zoals Je Naar Me Kijkt' van Idols nummer twee Maud is op de derde plaats binnengekomen in de Mega top 100.
  biografie:    Maud
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
... de Nijmeegse die eerst nog twijfelde om mee te doen aan Idols, kroop op een avond achter de computer, bezocht de Idols-site en besloot om eens gek te doen en zich aan te melden. Inmiddels is er geen weg meer terug, heeft Nijmegen een Idol en schijnt Maud met volle teugen te genieten van alles wat haar als ‘Idol' overkomt. 
 
Ze is altijd heel sportief geweest. Ze speelt nog steeds hockey op hoofdklasse niveau met Dames 1 van de club NMHC 'Nijmegen'. Maud heeft zelfs in Jong- Oranje gezeten, maar toen de optie kwam om in 'Oranje' te spelen heeft ze voor het zingen gekozen. Ze heeft toen auditie gedaan voor de Academie Voor Lichte Muziek (avlm). Na twee jaar was deze opleiding afgerond en is ze met de studie psychologie begonnen aan de KUN in Nijmegen maar dat heeft ze even op een laag pitje moeten zetten. Maud over roem: ‘Het is raar maar ik heb nooit in het middelpunt van de belangstelling willen staan vroeger en nu is dat eigenlijk nog steeds zo. Ik hoef niet zoveel aandacht... Soms voel ik me ontzettend opgelaten als ik met vrienden in een café zit en mensen beginnen heel hard over Idols te praten.