ZANGERESSEN  
 
 
  over Renee de Haan
RENEE DE HAAN.    Als reasechte Amsterdamse is zij opgegroeid met muziek en werd zij al op jeugdige leeftijd door haar vader meegenomen naar de Amsterdamse binnenstad om daar, op het biljart of op de tapkast, haar zangkunsten te vertonen.
  biografie:    Renee de Haan 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...Het (Amsterdamse)-levenslied stond altijd centraal in haar carrière en het is juist dat levenslied, zo vol emoties, herkenbaar en puur, dat haar succes bracht en nog steeds brengt. Het lied dat haar op het lijf geschreven is en waarvoor het leven een onuitputtelijke inspiratiebron vormt. Renée schrijft haar teksten zelf en vaak schrijft zij ook de muziek voor haar liedjes.
 
Inmiddels kan zij bogen op vele Nederlandstalige hits die hoge ogen gooiden in de Nederlandse Top-40 en zijn er al een zestal CD's verschenen. ‘Vuile huichelaar', ‘Neem mijn nog één keer in je armen', ‘Mannen', en ‘Mooie blauwe ogen' zijn slechts een paar van de hits die Renée de bekendheid hebben gegeven die zij verdient.
 
Ze wordt weleens ‘de vrouwelijke André Hazes' genoemd en die vergelijking is niet onterecht, want ook haar repertoire nodigt uit om mee te zingen en heeft die lachen en die traan in zich waar de Amsterdammers om bekend staan. Straalt een gezelligheid uit, een saamhorigheid die recht uit het hart komt. In januari 2003 verschijnt een nieuw album.