ZANGERESSEN  
 
 
  over Ria Valk
RIA VALK.   Haar eerste single "Rocking Billy" verscheen in 1960 en scoorde een nummer 4 positie in de Nederlandse Top 40. De plaat stond maarliefst 26 weken in deze lijst van best verkochte singles.
  biografie:   Ria Valk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
... Ria Valk (Eindhoven, 11-2-1941) maakte in 1959 haar eerste single, nadat ze was opgevallen door de tweede plaats te behalen bij de Elvis-verkiezingen. Zij maakte begin jaren zestig enkele rock 'n roll-achtige platen. Haar wilde imago verdween voorgoed na een gebitscorrectie en een metamorfose. Toch zou Ria Valk altijd een komische uitstraling behouden en humoristisch repertoire blijven maken. Zij werkte mee aan allerlei tv-programma's en had een eigen tv-show 'Zo Is Ria'. Midden jaren zeventig heeft Ria Valk enkele grote carnavalshits: De Liefde Van De Man Gaat Door De Maag en Leo. Pogingen tot een serieuzer imago en repertoire stranden andermaal. In de jaren tachtig is ze als actrice te zien in Zeg 'ns AAA.
 
In het nieuwe millennium houdt Ria zich voornamelijk bezig als schilderes en komt dankzij het gebruik van nieuwe schildertechnieken met verrassende resultaten! Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en laat Ria ook vocaal van zich horen. De uitgave van haar meest recente single "Kopje soep" heeft nogal wat voeten in de aarde gehad doordat de tekst betrekking had op het merk "Cup-a-soup". De fabrikant verbood Ria de single uit te brengen maar de aangepaste tekst kon nog net op tijd voor het carnaval van 2003 op single-CD verschijnen.
 
Daarnaast treed Ria nog regelmatig op in het Nederlandse feestcircuit. Dus voor een onvergetelijk partijtje hossen, dansen en springen moet je bij Ria zijn!