BAND  
 
 
  over VOF Scorpio
VOF SCORPIO .   Volgens de beknopte omschrijving in het telefoonboek is vof Scorpio een :  " Live allround beroeps man/vrouw band ".
 
Laten we die beknopte omschrijving eens iets uitgebreider gaan bekijken.
 
 
  biografie:   VOF Scorpio
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...Live : houdt o.a. in dat er dus geen sprake is van vaststaande en van te voren opgenomen sets/repertoire. Met gitaar, keyboards, percussiemateriaal en natuurlijk hun eigen karakteristieke stemmen proberen zij telkens weer de verlangde sfeer aan te voelen en er samen met het publiek een geslaagde avond van te maken.
 
All-Round wil zeggen: van alle markten thuis, en dat proberen ze te zijn! Het iedereen naar de zin maken is onmogelijk, maar ze proberen het wel. Het repertoire is zeer uiteenlopend, van mooie nummers van Celine Dion tot het feestwerk van b.v. Rowwen Hze. Dance-Classics uit de jaren 70,80 en 90, huidig Top-40 werk, oude Rock&Roll, Soul, Country, Zuid-Amerikaans, Reggae, noem maar op, ze vinden het allemaal leuk, en als het tijdstip en de sfeer erom vraagt kunnen natuurlijk ook de nodige Nederlandstalige feestnummers worden gespeeld.Wilt U een feestavond rustig beginnen, of een sfeervolle omlijsting tijdens b.v. een buffet, dan is dat absoluut geen probleem, want ook het jazzy en easy-listening repertoire is hun niet vreemd.
 
Beroeps : = professioneel = opdrachtgever en/of publiek bepaalt welke richting een feestavond of evenement ingaat. Doordat Wally en Alie van vof Scorpio in deze samenstelling al bijna 15 jaar beroepsmatig met muziek bezig zijn, hebben zij een dijk aan ervaring opgedaan waar U alleen maar voordeel van kunt hebben. Zij hebben al lang niet meer die drang om hun eigen favoriete muziek pers iedere keer te willen laten horen, want door het vele spelen komen ze toch wel aan hun trekken. Ze voelen echter nog steeds wl de drang n het enthousiasme in de uitdaging om het U naar de zin te maken !
 
Man : Wally Donders.Als jochie van 13 een gitaar in handen gekregen, om die nu na vele jaren nog steeds maar moeilijk los te kunnen laten. Zingt en entertaint er vrolijk op los, en vindt het nog altijd heerlijk om het gevoel te krijgen dat hij de zaal "meekrijgt" tijdens een optreden.
 
Vrouw : Alie Donders- van der Plaat. Pas na haar 20ste in de muziek gedoken, maar misschien daardoor wel met  extra passie gaan zingen en spelen. Gebruikt haar microfoon nauwelijks om  te praten, maar dat is ook totaal overbodig voor wie haar er eenmaal door heeft horen zingen.
 
En inderdaad, ook vrouw van. Elkaar eerst priv leren kennen toen ze beide nog in verschillende bands speelden, om het na een tijdje ook muzikaal samen te gaan proberen. En met succes. Doordat ze altijd samen onderweg zijn kunnen ze lekker relaxed een optreden verzorgen zonder zich druk te hoeven maken om een eventuele thuisblijvende partner.
 
Band : is een betere omschrijving van die 2 dan duo. Mensen weten niet altijd wat ze zich voor moeten stellen bij deze man/vrouw-formatie;  ze zijn immers maar met z'n tween, dus hoeveel  plaats nemen ze in ? Het gebeurt echter vaak dat een zaaleigenaar of personeel vraagt waar de rest van de band blijft als de installatie eenmaal opgesteld staat ( zie ook bij foto's).
  Professionele geluidsapparatuur, complete lichtinstallatie met spots,scans en speciale effecten, een rookmachine, blacklights, en als achtergrond de verzorgde flightcases zorgen voor een grootse uitstraling. Uiteraard  is de opstelling altijd aan te passen aan de beschikbare ruimte, maar omdat ze ook maar met z'n tween zijn om alles mee te sjouwen zit alles wel zodanig bij elkaar ingepakt dat het voor hun goed te verplaatsen valt. Wat dus tevens inhoudt dat de locatie waar ze moeten spelen zich wel op de begane grond moet bevinden, of dat er in ieder geval een rolstoel-oprit of (goederen)lift aanwezig is als dat niet het geval zou zijn.
  Maar om op de beschrijving " Band " terug te komen: eigenlijk zijn ze dat dus. Toevallig speelt de zangeres toetsen en de zanger  gitaar, maar als ze dat niet zouden  kunnen dan zou Scorpio met z'n vieren zijn! Fijn en voordeliger voor U zijn ze in de gelukkige omstandigheid dat ze gezellig samen op pad kunnen, en zijn ze niet zo duur als een 4-mans band.